Se alla

Inbjudan pressträff – Valmanifest 2023-2026

Liberalerna Skövde bjuder till pressträff där vi presenterar valmanifest 2023-2026.

Måndag 20 juni 2022

Inbjudan pressträff

Liberalerna håller pressträff onsdag den 22 juni kl. 14:00
Liberalerna presenterar Valmanifest för Skövde för kommande mandatperiod.

Tid: 22 juni kl 14
Plats: Vuxenskolan Rådmansgatan 24

Anmäl gärna medverkan till ulla-britt.hagstrom@liberalerna.se.

Kontakt:
070 555 39 43

Några axplock från Valmanifestet:
”Goda relationer mellan elev och vuxna på skolan är grunden för bra studieresultat. Det förutsätter ett tryggt och kompetent ledarskap. Liberalerna vill därför satsa på ledarskapsutveckling hos såväl rektorer som pedagoger. För att skapa extra utmaningar för elever som vill komma vidare ska fler språk- och matematikklasser tillskapas. En ny grundskola ska byggas i Science City (Mariesjö)”.

”Liberalerna har varit drivande i processen och kommer att fortsätta att arbeta för kulturskola framåt. Vi förespråkar i sammanhanget ett fördjupat samarbete med privata aktörer, studieförbund och föreningar inom ramen för kulturskolan. Stärkt samverkan mellan grundskolan och kulturen – skapande skola – är en förutsättning för morgondagens kulturutövare”.

”Liberalerna vill ge äldre bättre förutsättningar för att motionera och träna i hela Skövde. Tillgång till olika grupper och aktiviteter samt naturen är viktigt för oss alla. Parasporten för personer med funktionsnedsättning ska utvecklas”.

”Bilen kommer även i framtiden att vara vårt viktigaste transportmedel, men med nya bränslen som el och vätgas. Fler bilar kräver bättre vägar. Riksvägarna till Skövde och de större genomfartsvägarna i Skövde måste byggas ut till två plus två vägar”.

”Skövde ska gå i täten i Skaraborg med klimat- och miljöinsatser. De höga utsläppen från Cementa ska regelbundet kontrolleras och höga krav ställas på en minskning. Ett nytt miljövänligt reningsverk ska byggas. Solceller ska användas vid ny- och ombyggnad på alla offentliga fastigheter. Fjärrvärmen är en viktig tillgång som ska göras tillgänglig för fler”